Præeksistens

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Standard

Præeksistens. / Mejrup, Kristian (Redaktør); Holst, Søren (Redaktør); Thomsen, Søren Feldtfos (Redaktør).

København : Museum Tusculanum, 2014. 350 s. (Forum for Bibelsk Eksegese; Nr. 18).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Mejrup, K, Holst, S & Thomsen, SF (red) 2014, Præeksistens. Forum for Bibelsk Eksegese, nr. 18, Museum Tusculanum, København.

APA

Mejrup, K., Holst, S., & Thomsen, S. F. (red.) (2014). Præeksistens. Museum Tusculanum. Forum for Bibelsk Eksegese Nr. 18

Vancouver

Mejrup K, (ed.), Holst S, (ed.), Thomsen SF, (ed.). Præeksistens. København: Museum Tusculanum, 2014. 350 s. (Forum for Bibelsk Eksegese; Nr. 18).

Author

Mejrup, Kristian (Redaktør) ; Holst, Søren (Redaktør) ; Thomsen, Søren Feldtfos (Redaktør). / Præeksistens. København : Museum Tusculanum, 2014. 350 s. (Forum for Bibelsk Eksegese; Nr. 18).

Bibtex

@book{25248154daa24314b0467e4176ab7283,
title = "Pr{\ae}eksistens",
abstract = "”Hvad var der, f{\o}r verden blev til?” Sp{\o}rgsm{\aa}let er ikke kun blevet stillet af forundrede b{\o}rn, men ogs{\aa} af religi{\o}se t{\ae}nkere, ikke mindst fordi mange religi{\o}se traditioner umiddelbart fornemmer, at jo vigtigere en sag er, desto mere oprindelig m{\aa} den v{\ae}re. Pr{\ae}eksistens kalder vi dette f{\ae}nomen, at nogen eller noget eksisterer f{\o}r det bliver synlig virkelighed i den fysiske verden. Det Nye Testamentes skildring af Kristus er det mest kendte eksempel i vores kulturkreds, men det er langt fra unikt og ikke engang den {\ae}ldste forekomst af f{\ae}nomenet. I Det Gamle Testamente dansede Visdommen foran Gud, mens verden blev til; i j{\o}diske tekster fra oldtiden er tempelhelligdommen en himmelsk realitet, ikke bare f{\o}r den bliver bygget p{\aa} jorden, men f{\o}r skabelsen; i islams filosofiske teologi skildres Koranens eksistens forud for alt andet – og i den rabbinske j{\o}dedom kan noget lignende siges om den Tora, som Moses fik overrakt p{\aa} toppen af Sinajbjerget. Blot for at n{\ae}vne nogle enkelte af de eksempler, som behandles i denne bog.",
editor = "Kristian Mejrup and S{\o}ren Holst and Thomsen, {S{\o}ren Feldtfos}",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "9788763541459",
series = "Forum for Bibelsk Eksegese",
publisher = "Museum Tusculanum",
number = "18",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Præeksistens

A2 - Mejrup, Kristian

A2 - Holst, Søren

A2 - Thomsen, Søren Feldtfos

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - ”Hvad var der, før verden blev til?” Spørgsmålet er ikke kun blevet stillet af forundrede børn, men også af religiøse tænkere, ikke mindst fordi mange religiøse traditioner umiddelbart fornemmer, at jo vigtigere en sag er, desto mere oprindelig må den være. Præeksistens kalder vi dette fænomen, at nogen eller noget eksisterer før det bliver synlig virkelighed i den fysiske verden. Det Nye Testamentes skildring af Kristus er det mest kendte eksempel i vores kulturkreds, men det er langt fra unikt og ikke engang den ældste forekomst af fænomenet. I Det Gamle Testamente dansede Visdommen foran Gud, mens verden blev til; i jødiske tekster fra oldtiden er tempelhelligdommen en himmelsk realitet, ikke bare før den bliver bygget på jorden, men før skabelsen; i islams filosofiske teologi skildres Koranens eksistens forud for alt andet – og i den rabbinske jødedom kan noget lignende siges om den Tora, som Moses fik overrakt på toppen af Sinajbjerget. Blot for at nævne nogle enkelte af de eksempler, som behandles i denne bog.

AB - ”Hvad var der, før verden blev til?” Spørgsmålet er ikke kun blevet stillet af forundrede børn, men også af religiøse tænkere, ikke mindst fordi mange religiøse traditioner umiddelbart fornemmer, at jo vigtigere en sag er, desto mere oprindelig må den være. Præeksistens kalder vi dette fænomen, at nogen eller noget eksisterer før det bliver synlig virkelighed i den fysiske verden. Det Nye Testamentes skildring af Kristus er det mest kendte eksempel i vores kulturkreds, men det er langt fra unikt og ikke engang den ældste forekomst af fænomenet. I Det Gamle Testamente dansede Visdommen foran Gud, mens verden blev til; i jødiske tekster fra oldtiden er tempelhelligdommen en himmelsk realitet, ikke bare før den bliver bygget på jorden, men før skabelsen; i islams filosofiske teologi skildres Koranens eksistens forud for alt andet – og i den rabbinske jødedom kan noget lignende siges om den Tora, som Moses fik overrakt på toppen af Sinajbjerget. Blot for at nævne nogle enkelte af de eksempler, som behandles i denne bog.

M3 - Antologi

SN - 9788763541459

T3 - Forum for Bibelsk Eksegese

BT - Præeksistens

PB - Museum Tusculanum

CY - København

ER -

ID: 96611484