Anna Anchers rum

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Gennem sit møde med Anna Ancher viser litteraten Lilian Munk Rösing hvordan mødet med kunsten kan være åbenbarende, ikke bare æstetisk, men også eksistentielt. Det handler om at få sit eget rum. Og om at ”lære at se”. Det handler om, hvordan Ancher formår at indfange lyset stofligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum, mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres. Bogen betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af Skagensmalere, og den som i højeste grad koncentrerede dens vilde energi til et malerisk nybrud.

Anna Anchers rum er et personligt portræt af en af Danmarks største kunstnere og samtidig en indføring i hvad malerkunsten er og kan. Den henvender sig til alle kunstinteresserede.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKbh.
ForlagGyldendal
Antal sider255
ISBN (Trykt)9788702241761
StatusUdgivet - jun. 2018

    Forskningsområder

  • Det Humanistiske Fakultet - Anna Ancher, Georges Didi-Huberman, Kasper Heiberg, Daniel Arasse, farve, bebudelse, malerisk materialitet, Elisabeth Fabritius, Lise Svanholm, Hanna Segal, Virginia Woolf, Skagensmalerne

ID: 212420596