Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Standard

Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde. / Duelund, Peter.

I: Dagbladet Politiken, 13.10.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Harvard

Duelund, P 2018, 'Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde', Dagbladet Politiken.

APA

Duelund, P. (2018). Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde. Dagbladet Politiken.

Vancouver

Duelund P. Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde. Dagbladet Politiken. 2018 okt 13.

Author

Duelund, Peter. / Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde. I: Dagbladet Politiken. 2018.

Bibtex

@article{b0a7cfe033e848879a6a9edc09cbd121,
title = "Dansk Folkeparti er p{\aa} kant med den klassiske konsensus om armsl{\ae}ngde",
abstract = "Hvor lang og hvor kort afstanden skal v{\ae}re mellem politiske akt{\o}rer og kulturen, er kort sagt hele tiden til diskussion. Og selve princippet er flittigt blevet brugt politisk til at afvise forslag, man er imod eller ikke {\o}nsker at tage stilling til. Det er ogs{\aa} et v{\aa}ben, der bliver brugt i det politiske spil mellem forskellige kulturpolitiske ideologier«, siger Duelund.At Dansk Folkeparti er p{\aa} kant med den klassiske konsensus om armsl{\ae}ngde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus p{\aa} Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved K{\o}benhavns Universitet Peter Duelund, som l{\ae}nge har forsket i princippet.»Men armsl{\ae}ngden bliver fortolket ganske forskelligt af forskellige Politisk indblanding i kulturindhold er dog if{\o}lge forskeren p{\aa} ingen m{\aa}de noget, Dansk Folkeparti er ene om.»Der sker overordnet set en udvikling v{\ae}k fra Bomholts mantra om nok st{\o}tte, men ikke styre over i st{\o}tte og styre , hvis ikke ligefrem st{\o}tte for at styre. Vi ser det konkret, n{\aa}r midler flyttes fra kulturinstitutionernes basisbevillinger til {\o}rem{\ae}rkede puljer og satsningsomr{\aa}der, som, n{\aa}r Dansk Folkeparti har noget at skulle have sagt, gerne tilgodeser den nationale dimension«, siger lektoren. Han sporer udviklingen helt tilbage til 1980’erne.»Generelt ser man en tendens til, at politikere i tiltagende grad definerer indholdet via de politiske bevillinger. DF er bare de eneste, der st{\aa}r {\aa}bent ved det, mens de {\o}vrige i realiteten f{\o}rer en strudsepolitik«, anf{\o}rer han.At Dansk Folkeparti er p{\aa} kant med den klassiske konsensus om armsl{\ae}ngde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus p{\aa} Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved K{\o}benhavns Universitet Peter Duelund, som l{\ae}nge har forsket i princippet.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Kulturpolitik, kunstnerisk frihed, armsl{\ae}ngdepolitik",
author = "Peter Duelund",
note = "Interview i dagbladet Politiken i anledning af Folketingets og regeringens Medieforhandlinger og forlig",
year = "2018",
month = "10",
day = "13",
language = "Dansk",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

RIS

TY - INPR

T1 - Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde

AU - Duelund, Peter

N1 - Interview i dagbladet Politiken i anledning af Folketingets og regeringens Medieforhandlinger og forlig

PY - 2018/10/13

Y1 - 2018/10/13

N2 - Hvor lang og hvor kort afstanden skal være mellem politiske aktører og kulturen, er kort sagt hele tiden til diskussion. Og selve princippet er flittigt blevet brugt politisk til at afvise forslag, man er imod eller ikke ønsker at tage stilling til. Det er også et våben, der bliver brugt i det politiske spil mellem forskellige kulturpolitiske ideologier«, siger Duelund.At Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet Peter Duelund, som længe har forsket i princippet.»Men armslængden bliver fortolket ganske forskelligt af forskellige Politisk indblanding i kulturindhold er dog ifølge forskeren på ingen måde noget, Dansk Folkeparti er ene om.»Der sker overordnet set en udvikling væk fra Bomholts mantra om nok støtte, men ikke styre over i støtte og styre , hvis ikke ligefrem støtte for at styre. Vi ser det konkret, når midler flyttes fra kulturinstitutionernes basisbevillinger til øremærkede puljer og satsningsområder, som, når Dansk Folkeparti har noget at skulle have sagt, gerne tilgodeser den nationale dimension«, siger lektoren. Han sporer udviklingen helt tilbage til 1980’erne.»Generelt ser man en tendens til, at politikere i tiltagende grad definerer indholdet via de politiske bevillinger. DF er bare de eneste, der står åbent ved det, mens de øvrige i realiteten fører en strudsepolitik«, anfører han.At Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet Peter Duelund, som længe har forsket i princippet.

AB - Hvor lang og hvor kort afstanden skal være mellem politiske aktører og kulturen, er kort sagt hele tiden til diskussion. Og selve princippet er flittigt blevet brugt politisk til at afvise forslag, man er imod eller ikke ønsker at tage stilling til. Det er også et våben, der bliver brugt i det politiske spil mellem forskellige kulturpolitiske ideologier«, siger Duelund.At Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet Peter Duelund, som længe har forsket i princippet.»Men armslængden bliver fortolket ganske forskelligt af forskellige Politisk indblanding i kulturindhold er dog ifølge forskeren på ingen måde noget, Dansk Folkeparti er ene om.»Der sker overordnet set en udvikling væk fra Bomholts mantra om nok støtte, men ikke styre over i støtte og styre , hvis ikke ligefrem støtte for at styre. Vi ser det konkret, når midler flyttes fra kulturinstitutionernes basisbevillinger til øremærkede puljer og satsningsområder, som, når Dansk Folkeparti har noget at skulle have sagt, gerne tilgodeser den nationale dimension«, siger lektoren. Han sporer udviklingen helt tilbage til 1980’erne.»Generelt ser man en tendens til, at politikere i tiltagende grad definerer indholdet via de politiske bevillinger. DF er bare de eneste, der står åbent ved det, mens de øvrige i realiteten fører en strudsepolitik«, anfører han.At Dansk Folkeparti er på kant med den klassiske konsensus om armslængde, er der ikke tvivl om, mener lektor emeritus på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet Peter Duelund, som længe har forsket i princippet.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Kulturpolitik, kunstnerisk frihed, armslængdepolitik

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -

ID: 209522293