Eyes on Syria

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Standard

Eyes on Syria. / Carstens, Pernille (Redaktør); Kinzel, Moritz (Redaktør); Nielsen , Thomas Bo (Redaktør); Schmidt, Lars (Redaktør); Muhesen, Nibal (Oversætter).

Copenhagen : Forlaget Orbis, 2016. 150 s. (Proceedings of the Danish Institute in Damascus, Bind 12).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Harvard

Carstens, P (red.), Kinzel, M (red.), Nielsen , TB (red.), Schmidt, L (red.) 2016, Eyes on Syria. oversat af Nibal Muhesen, Proceedings of the Danish Institute in Damascus, bind 12, Forlaget Orbis, Copenhagen.

APA

Carstens, P. (red.), Kinzel, M. (red.), Nielsen , T. B. (red.), Schmidt, L. (red.), & Muhesen, N., (TRANS.) (2016). Eyes on Syria. Copenhagen: Forlaget Orbis. Proceedings of the Danish Institute in Damascus, Bind. 12

Vancouver

Carstens P, (ed.), Kinzel M, (ed.), Nielsen TB, (ed.), Schmidt L, (ed.), Muhesen N. Eyes on Syria. Copenhagen: Forlaget Orbis, 2016. 150 s. (Proceedings of the Danish Institute in Damascus, Bind 12).

Author

Carstens, Pernille (Redaktør) ; Kinzel, Moritz (Redaktør) ; Nielsen , Thomas Bo (Redaktør) ; Schmidt, Lars (Redaktør) ; Muhesen, Nibal. / Eyes on Syria. Copenhagen : Forlaget Orbis, 2016. 150 s. (Proceedings of the Danish Institute in Damascus, Bind 12).

Bibtex

@book{2f439be8612740298adda1be7a3e4488,
title = "Eyes on Syria",
abstract = "I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som ark{\ae}olog. Med p{\aa} opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbr{\o}d. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet s{\aa} ud dengang.Ved et enest{\aa}ende tilf{\ae}lde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne p{\aa} Institut for tv{\ae}rkulturelle Studier p{\aa} K{\o}benhavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til form{\aa}l at dokumentere kulturm{\o}der.Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke l{\ae}ngere er tilg{\ae}ngelig pga. de sidste {\aa}rs krig i omr{\aa}det. Billederne videregives hermed til en st{\o}rre offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og s{\ae}tte billeder p{\aa} h{\aa}b for fremtiden, for h{\aa}b bygger p{\aa} bevidsthed om ens historie og identitet.",
keywords = "Faculty of Humanities, Syria, Photography, Heritage, Heritage Conservation, History, Near East, Archaeology, Damascus, Aleppo, Crac des Chevaliers, Maaloula, 1961, Gunvor Betting, Photo archive, SJE",
author = "Nibal Muhesen",
editor = "Pernille Carstens and Moritz Kinzel and Nielsen, {Thomas Bo} and Lars Schmidt",
year = "2016",
month = "4",
day = "1",
language = "English",
isbn = "978-87-997908-3-8",
series = "Proceedings of the Danish Institute in Damascus",
publisher = "Forlaget Orbis",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Eyes on Syria

A2 - Carstens, Pernille

A2 - Kinzel, Moritz

A2 - Nielsen , Thomas Bo

A2 - Schmidt, Lars

A2 - Muhesen, Nibal

PY - 2016/4/1

Y1 - 2016/4/1

N2 - I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som arkæolog. Med på opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet så ud dengang.Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for tværkulturelle Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.

AB - I 1961 deltog Danmark i en mission for at redde truet kulturarv i Nubien; i Nubien deltog kronprinsesse Margrethe i arbejdet som arkæolog. Med på opgaven var to danske fotografer. Rejsen gik for deres vedkommende fra Danmark til Nubien gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. Undervejs blev der taget omkring 150 fotos fra Syrien, som landet så ud dengang.Ved et enestående tilfælde er fotografernes negativer for nyligt dukket op i arkiverne på Institut for tværkulturelle Studier på Københavns Universitet. I samarbejde med Bestyrelsen for Det danske Institut i Damaskus udgives de bedste af disse fotos nu i en serie af udgivelser, der har til formål at dokumentere kulturmøder.Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.

KW - Faculty of Humanities

KW - Syria

KW - Photography

KW - Heritage

KW - Heritage Conservation

KW - History

KW - Near East

KW - Archaeology

KW - Damascus

KW - Aleppo

KW - Crac des Chevaliers

KW - Maaloula

KW - 1961

KW - Gunvor Betting

KW - Photo archive

KW - SJE

UR - http://www.forlagetorbis.dk/index.php/da/redshop/100/213/boger/P-eyes-on-syria

M3 - Book

SN - 978-87-997908-3-8

T3 - Proceedings of the Danish Institute in Damascus

BT - Eyes on Syria

PB - Forlaget Orbis

CY - Copenhagen

ER -

ID: 156715519