Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Standard

Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. / Jensen, Carsten Selch; Jensen, Janus Møller.

Nyborg : Østfyns Museer, 2016. 173 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Harvard

Jensen, CS & Jensen, JM 2016, Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Østfyns Museer, Nyborg.

APA

Jensen, C. S., & Jensen, J. M. (2016). Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Østfyns Museer.

Vancouver

Jensen CS, Jensen JM. Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Nyborg: Østfyns Museer, 2016. 173 s.

Author

Jensen, Carsten Selch ; Jensen, Janus Møller. / Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Nyborg : Østfyns Museer, 2016. 173 s.

Bibtex

@book{204efbc616f64bb193e417ab9bacae17,
title = "Krig, korstog og kulturm{\o}der i 1700-tallet",
abstract = "Krig, korstog og kulturm{\o}derDenne bog handler om krig, korstog og kulturm{\o}der i 1700-tallet. Dette lange {\aa}rhundrede karakteriseres ofte som oplysningens {\aa}rhundrede i Europa. Fremtr{\ae}dende t{\ae}nkere stillede sig kritiske overfor religionens (prim{\ae}rt kristendommens) hidtidige rolle som den prim{\ae}re ramme for tolke og forst{\aa} verden – ikke mindst n{\aa}r det galt m{\o}det med ikke-vestlige kulturer. Det var imidlertid ikke en holdning som stod uantastet i samtiden. Andre centrale akt{\o}rer tog netop udgangspunkt i en udpr{\ae}get religi{\o}s forst{\aa}elsesramme for legitimere og forklare kulturm{\o}der og de deraf f{\o}lgende krige. I denne periode, hvor europ{\ae}iske magter intensiverede deres bestr{\ae}belser p{\aa} at vinde nye kolonier overalt p{\aa} kloden, der f{\o}rte til en n{\ae}sten uendelig r{\ae}kke af nye krige og kulturm{\o}der, blev nogle af de gamle forestillinger fra middelalderens korstog s{\aa}ledes genoplivet og revitaliseret i m{\o}det med nye folkeslag og gammelkendte fjender. N{\ae}rv{\ae}rende bog pr{\ae}senterer nogle af disse eksempler og peger samtidig p{\aa} den relevans, der ligger i disse tanker og forestillinger i en konfliktplaget nutid.",
keywords = "Det Teologiske Fakultet, Krig, Korstog, korstogsretorik, Kulturm{\o}de, religionsm{\o}de, kolonisering",
author = "Jensen, {Carsten Selch} and Jensen, {Janus M{\o}ller}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92620-33-0",
publisher = "{\O}stfyns Museer",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet

AU - Jensen, Carsten Selch

AU - Jensen, Janus Møller

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Krig, korstog og kulturmøderDenne bog handler om krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Dette lange århundrede karakteriseres ofte som oplysningens århundrede i Europa. Fremtrædende tænkere stillede sig kritiske overfor religionens (primært kristendommens) hidtidige rolle som den primære ramme for tolke og forstå verden – ikke mindst når det galt mødet med ikke-vestlige kulturer. Det var imidlertid ikke en holdning som stod uantastet i samtiden. Andre centrale aktører tog netop udgangspunkt i en udpræget religiøs forståelsesramme for legitimere og forklare kulturmøder og de deraf følgende krige. I denne periode, hvor europæiske magter intensiverede deres bestræbelser på at vinde nye kolonier overalt på kloden, der førte til en næsten uendelig række af nye krige og kulturmøder, blev nogle af de gamle forestillinger fra middelalderens korstog således genoplivet og revitaliseret i mødet med nye folkeslag og gammelkendte fjender. Nærværende bog præsenterer nogle af disse eksempler og peger samtidig på den relevans, der ligger i disse tanker og forestillinger i en konfliktplaget nutid.

AB - Krig, korstog og kulturmøderDenne bog handler om krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet. Dette lange århundrede karakteriseres ofte som oplysningens århundrede i Europa. Fremtrædende tænkere stillede sig kritiske overfor religionens (primært kristendommens) hidtidige rolle som den primære ramme for tolke og forstå verden – ikke mindst når det galt mødet med ikke-vestlige kulturer. Det var imidlertid ikke en holdning som stod uantastet i samtiden. Andre centrale aktører tog netop udgangspunkt i en udpræget religiøs forståelsesramme for legitimere og forklare kulturmøder og de deraf følgende krige. I denne periode, hvor europæiske magter intensiverede deres bestræbelser på at vinde nye kolonier overalt på kloden, der førte til en næsten uendelig række af nye krige og kulturmøder, blev nogle af de gamle forestillinger fra middelalderens korstog således genoplivet og revitaliseret i mødet med nye folkeslag og gammelkendte fjender. Nærværende bog præsenterer nogle af disse eksempler og peger samtidig på den relevans, der ligger i disse tanker og forestillinger i en konfliktplaget nutid.

KW - Det Teologiske Fakultet

KW - Krig

KW - Korstog

KW - korstogsretorik

KW - Kulturmøde

KW - religionsmøde

KW - kolonisering

M3 - Antologi

SN - 978-87-92620-33-0

BT - Krig, korstog og kulturmøder i 1700-tallet

PB - Østfyns Museer

CY - Nyborg

ER -

ID: 162214340