Samtidsbilleder: realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Standard

Samtidsbilleder : realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008. / Bunch, Mads.

Frederiksberg : Dansklærerforeningen, 2009. 180 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Harvard

Bunch, M 2009, Samtidsbilleder: realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008. Dansklærerforeningen, Frederiksberg.

APA

Bunch, M. (2009). Samtidsbilleder: realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008. Frederiksberg: Dansklærerforeningen.

Vancouver

Bunch M. Samtidsbilleder: realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008. Frederiksberg: Dansklærerforeningen, 2009. 180 s.

Author

Bunch, Mads. / Samtidsbilleder : realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008. Frederiksberg : Dansklærerforeningen, 2009. 180 s.

Bibtex

@book{4eb22fa0f9b911de825d000ea68e967b,
title = "Samtidsbilleder: realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008",
abstract = "Samtidsbilleder er en indg{\aa}ende behandling af den litteratur som var med til at s{\ae}tte en ny dagsorden med realistiske samtidsskildringer, hverdagsfort{\ae}llingen og familiesagaer, bl.a. Helle Helles romaner, Jan Sonnergaards novelletrilogi og Jakob Ejersbos Nordkraft. Bogens hoveddel udg{\o}res af tematiske l{\ae}sninger der sammenholder hovedtemaerne i de enkelte v{\ae}rker med tidens tendenser. V{\ae}rkerne s{\ae}ttes ind i et st{\o}rre perspektiv i forhold til det postmoderne samfund med dets nye livsformer og problemstillinger.Det vises ogs{\aa} at den nye realismeb{\o}lge ikke er isoleret til yngre dansk litteratur, men helt i tr{\aa}d med lignende tendenser i s{\aa}vel svensk og norsk samtidslitteratur som i danske film og TV-programmer.Et andet kapitel behandler realismen mere bredt, og diskuterer hvad begrebet realisme egentlig d{\ae}kker over. Kapitlet indeholder desuden en beskrivelse af hvordan den nye yngre realismeb{\o}lge opst{\aa}r, og hvordan bev{\ae}gelsen v{\ae}k fra 1990ernes litter{\ae}re tendenser udfolder sig.Bogen baserer sig p{\aa} et meget stort materiale i form af l{\ae}sninger af 120 litter{\ae}re v{\ae}rker skrevet af 52 yngre danske forfattere i perioden 1994-2004. Bogen er desuden forsynet med oversigter og registre.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Dansk litteratur, Dansk litteraturhistorie, Realisme, Sl{\ae}gtsromaner, Postmoderne, Zygmunt Bauman, Noveller, Romaner, Yngre danske forfattere",
author = "Mads Bunch",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "9788779963627",
publisher = "Danskl{\ae}rerforeningen",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Samtidsbilleder

T2 - realismen i yngre dansk litteratur 1994-2008

AU - Bunch, Mads

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Samtidsbilleder er en indgående behandling af den litteratur som var med til at sætte en ny dagsorden med realistiske samtidsskildringer, hverdagsfortællingen og familiesagaer, bl.a. Helle Helles romaner, Jan Sonnergaards novelletrilogi og Jakob Ejersbos Nordkraft. Bogens hoveddel udgøres af tematiske læsninger der sammenholder hovedtemaerne i de enkelte værker med tidens tendenser. Værkerne sættes ind i et større perspektiv i forhold til det postmoderne samfund med dets nye livsformer og problemstillinger.Det vises også at den nye realismebølge ikke er isoleret til yngre dansk litteratur, men helt i tråd med lignende tendenser i såvel svensk og norsk samtidslitteratur som i danske film og TV-programmer.Et andet kapitel behandler realismen mere bredt, og diskuterer hvad begrebet realisme egentlig dækker over. Kapitlet indeholder desuden en beskrivelse af hvordan den nye yngre realismebølge opstår, og hvordan bevægelsen væk fra 1990ernes litterære tendenser udfolder sig.Bogen baserer sig på et meget stort materiale i form af læsninger af 120 litterære værker skrevet af 52 yngre danske forfattere i perioden 1994-2004. Bogen er desuden forsynet med oversigter og registre.

AB - Samtidsbilleder er en indgående behandling af den litteratur som var med til at sætte en ny dagsorden med realistiske samtidsskildringer, hverdagsfortællingen og familiesagaer, bl.a. Helle Helles romaner, Jan Sonnergaards novelletrilogi og Jakob Ejersbos Nordkraft. Bogens hoveddel udgøres af tematiske læsninger der sammenholder hovedtemaerne i de enkelte værker med tidens tendenser. Værkerne sættes ind i et større perspektiv i forhold til det postmoderne samfund med dets nye livsformer og problemstillinger.Det vises også at den nye realismebølge ikke er isoleret til yngre dansk litteratur, men helt i tråd med lignende tendenser i såvel svensk og norsk samtidslitteratur som i danske film og TV-programmer.Et andet kapitel behandler realismen mere bredt, og diskuterer hvad begrebet realisme egentlig dækker over. Kapitlet indeholder desuden en beskrivelse af hvordan den nye yngre realismebølge opstår, og hvordan bevægelsen væk fra 1990ernes litterære tendenser udfolder sig.Bogen baserer sig på et meget stort materiale i form af læsninger af 120 litterære værker skrevet af 52 yngre danske forfattere i perioden 1994-2004. Bogen er desuden forsynet med oversigter og registre.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Dansk litteratur

KW - Dansk litteraturhistorie

KW - Realisme

KW - Slægtsromaner

KW - Postmoderne

KW - Zygmunt Bauman

KW - Noveller

KW - Romaner

KW - Yngre danske forfattere

M3 - Bog

SN - 9788779963627

BT - Samtidsbilleder

PB - Dansklærerforeningen

CY - Frederiksberg

ER -

ID: 16782187