Da Dannebrog faldt fra himmelen – Københavns Universitet

Afd. for Kirkehistorie > Arrangementer > Da Dannebrog faldt fra...

Da Dannebrog faldt fra himmelen

Mange danskere kender historien om Dannebrog der faldt ned fra himlen midt under et blodigt slag mellem danske korsfarere og estiske krigere i Estland i 1219. På dette tidspunkt var danskerne en del af en omfattende europæiske korstogsbevægelse, hvor man førte krig på Guds vegne for kristendommens udbredelse.

2019 markerer 800-året for legeden om Dannebrog og er samtidig en milepæl i en fælles estisk-dansk historie. Den 10. maj - i god tid før de officielle markeringer som naturligvis falder på Valdemars Dag den 15. juni – markeres jubilæet på Det Teologiske Fakultet gennem et seminar, hvor en række eksperter giver deres bud på, hvordan historien om Dannebrog opstod, den historiske baggrund og relationerne mellem Estland og Danmark op gennem historien.

Seminaret er åbent for alle interesserrede og ingen tilmelding er nødvendig.