Kulturnatten 2011

OBS. Tilmelding er IKKE nødvendig.

Program

16-22: Fernisering ved billedkunstner June Jin
June Jin, født i 1977 portrætterer gennem sin kunst, samtiden, den vestlige civilisation & de lange skygger europæisk historie kaster frem til i dag. Jin er i 2011 kåret til Danmarks næststørste kunsttalent. Jin introducerer klokken 16.30 til sine værker.

17-18: Det arabiske forår - en demokratibevægelse? v/ professor Jørgen S. Nielsen, leder af Center for Europæisk Islamisk Tænkning
Snart et år efter det såkaldte arabiske forår brød ud, søger vi at bedømme, hvad der er sket. Blev det til et demokratisk gennembrud? Og hvordan kan det udvikle sig videre?

18.30-19.30: Må man juble over et menneskes død? Etiske aspekter omkring Osama bin Ladens død. v/ lektor Jakob Wolf, Leder af Afdeling for Systematisk Teologi 
Må vi juble over vores fjenders død? Nej, det må vi ikke - etisk set, men vi kan ikke andet. Selvfølgelig jubler vi i vores hjerter over en forhadt fjendes død, men hævngerrighed er ikke i orden etisk set. Derfor kan vi også begrænse jubelscenerne ved fjendens død, og det var klædeligt, at det officielle USA holdt igen med jublen. På den anden side skal vi heller ikke forfalde til hykleri. Med en anerkendelse af etikken følger uvægerligt skyld. Foredraget vil reflektere over det modsætningsfyldte ved etik.

20-21: Kierkegaard - teologiens joker. Om humor og satire hos Kierkegaard. v/ Joakim Garff, lektor ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret og forfatter til SAK.
At en skribent som Kierkegaard, hvis korte liv for det meste udfoldede sig inden for det københavnske voldanlæg, i dag er kendt kloden rundt, kan ligne et paradoks på en prik. Forklaringen på hans globale status skal bl.a. søges i hans dybtgående eksistensanalyser og i hans profetiske fornemmelse for menneskets situation i en moderne, foranderlig verden, der stiller nye krav til såvel det enkelte individ som til fællesskabet.
Kierkegaard er en joker i teologien, fordi han er uforudsigelig og med største selvfølgelighed krydser faggrænserne mellem teologi, filosofi, æstetik og psykologi og dermed bliver tværfaglig længe før dette ord blev opfundet. Til jokeriet hører tillige, at Kierkegaard har umiskendelig sans for humor, ironi og komik, som han retter mod den oppustede snob eller udløser over den selvtilfredse biedermeierborger. Oplægget vil præsentere nogle af lystighederne, som de melder sig i Kierkegaards kritik af bl.a. naturvidenskab, præsteskab og andet skab, der trænger til latterens velgørende rystetur.
Efter oplægget er enhver velkommen til at spørge om alt lige fra det absolutte paradoks til farven på magisterens foretrukne paraply. Og gerne tillige om denne Regine.

21.30-22.30: Theology after Dark. Stand-up med Anders Stjernholm (kendt fra TV2's Bingo Banko) og det danske stand-up talent Jakob Svendsen.