Rejser – opdagelser, forandringer og ny viden

Hvad kan middelalderens korstog lære os om politik, religion og kultursammenstød i nutidens Europa? Er der paralleller mellem Bibelens beretninger om himmelrejser og moderne science fiction-fortællinger? Hvilke opfattelser af natur og kultur er på færde, når man diskuterer turisme og udvikling?

Foto af en snegl, taget af Henrik Tønsberg

Med overskriften Rejser – opdagelser, forandringer og ny viden rammer AT-opgaven 2009 lige ned i mange af de temaer og den litteratur fra fortid og nutid og fra nær og fjern, som forskerne ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet er specialister i.

I dette ressourcerum tilbyder vi en række temaer og litteratur for AT-opgaver, som fagene religion, dansk, engelsk, historie eller samfundsfag indgår i. De foreslåede temaer dækker et bredt område. De rækker fra den tidligste kristendom over korstog i Norden til turisme i Afrika anno 2009. De omhandler spørgsmål om religion, kultur, etik og historie. Der præsenteres figurer så forskellige som apostlen Paulus og digteren Jens Baggesen. 

Ønsker du supplerende oplysninger om et af de foreslåede temaer, er du velkommen til at kontakte Det Teologiske Fakultet på at@teol.ku.dk. Husk at oplyse navn, telefonnummer og gymnasium og gerne også de fag, som din AT-opgave ligger inden for. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt. 

God læselyst og god fornøjelse!

Forslag til temaer og emner

Tema 1. Korstog og kulturudveksling i Norden

Tema 2. Pilgrimsrejser i middelalderen og i dag

Tema 3. Folk på vej - middelalderens folkevandringer

Tema 4. Rejser i Bibelen

Tema 5. Himmelrejse og himmelfart 

Tema 6. Globalisering og bæredygtighed

Tema 7. Turisme og udvikling