29. januar 2015

Få faglig inspiration til årets AT-opgave

GYMNASIESKOLEN

En række forskere fra Det Teologiske Fakultet præsenterer i et nyt ressourcerum mulige tilgange til årets AT-emne i gymnasieskolen ”kommunikation”. På hjemmesiden kan gymnasielever få inspiration til emnet i et religiøst, samfundsfagligt, retorisk og historisk perspektiv og hente forslag til litteratur.

Ytringsfrihed, bibeloversættelse, kvindekamp og Johannesevangeliet. Fire ting, der umiddelbart ikke har så meget at gøre med hinanden. Det er dog alle eksempler på temaer, hvor begrebet kommunikation spiller en afgørende rolle. En række forskere fra Det Teologiske Fakultet præsenterer i et nyt ressourcerum en række forskellige tilgange til årets AT-emne i gymnasieskolen ”kommunikation – muligheder og begrænsninger”.

- Vi lever i den grad i kommunikationens tidsalder. Aldrig er der blevet kommunikeret så meget på så mange forskellige platforme. Kommunikation er essentiel for forståelsen af mange ting, heriblandt kristendommens udbredelse fra at have været en lille obskur sekt i den østlige del af middelhavsregionen til nu at være en global, vidtforgrenet og verdensomspændende religion. Dette er blot en af mange tilgange man kan lade sig inspirere af i ressourcerummet, siger studieleder på Det Teologiske Fakultet Carsten Selch Jensen.

Ressourcerummet koncentrerer sig omkring fagene religion og samfundsfag, men inddrager også fagene dansk, engelsk, historie og filosofi.
Forfatterne har forsynet alle teksterne med forslag til litteratur fra forskellige genrer og af forskellig sværhedsgrad.

Ønsker du supplerende oplysninger om et de foreslåede temaer, er du velkommen til at kontakte Det Teologiske Fakultet på at@teol.ku.dk. Husk at oplyse navn, telefonnummer og gymnasium. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.