21. maj 2013

Erfaren leder bliver ny dekan

Vagtskifte

Prodekan Kirsten Busch Nielsen bliver ny dekan for Det Teologiske Fakultet fra 1. juli 2013.

- Kirsten Busch Nielsen har et godt overblik og gennemtænkte fremtidsplaner for Det Teologiske Fakultet, og hun har veldokumenterede evner for samarbejde. Kirsten er den rette person til at stå i spidsen for fakultetet for i de kommende år yderligere at styrke det høje faglige niveau, studiemiljøet og samspillet med resten af KU og i relation til omverdenen, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Det er et enigt indstillingsudvalg bestående af studerende, medarbejdere og rektor, der står bag rektor Ralf Hemmingsens valg af Kirsten Busch Nielsen. Hun afløser dekan Steffen Kjeldgaard-Pedersen, der har valgt at træde tilbage.

Kirsten Busch Nielsen bliver ansat som dekan for en femårsperiode. Med reference til rektor bliver hun ansvarlig for fakultetets udvikling og deltager i den overordnede ledelse og udvikling af Københavns Universitet.

Professor i dogmatik

Kirsten Busch Nielsen er 51 år. Hun er dr.theol. og har siden 2008 været professor i dogmatik ved Det Teologiske Fakultet. Hun har omfattende ledelseserfaring, både som institutleder, studieleder og prodekan ved fakultetet. Kirsten Busch Nielsen har også varetaget væsentlige tværfakultære opgaver og faglige tillidshverv på Københavns Universitet og i forhold til samarbejdspartnere i omverdenen.

Som dekan skal Kirsten Busch Nielsen bl.a. stå i spidsen for Det Teologiske Fakultets flytning fra indre by til Sdr. Campus på Amager, hvor Det Humanistiske, Det Juridiske og Det Teologiske Fakultet i fremtiden skal dele adresse. Flytningen er planlagt til 2016.

Prodekan Kirsten Busch Nielsen
Det Teologiske Fakultet