28. juli 2017

128 er tilbudt en studieplads på teologi

Optag

Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet åbner dørene for 128 nye studerende på bacheloruddannelsen i teologi

I dag fik 128 kommende studerende at vide, at de er blevet optaget på bacheloruddannelsen i teologi på Københavns Universitet. Heraf er 78 kvinder mens 50 er mænd. 103 haft teologi som deres førsteprioritet.

Antallet ligger dermed tæt på de 133 optagne i 2016, som var et år med særligt højt optag. I år var antallet af ansøgere lidt lavere – blandt andet på grund af den nye regel om uddannelsesloft.

- Vi glæder os over, at teologi trods skiftende regler igen i år kan byde velkommen til en omtrent fuld årgang af interesserede studerende. Sammen med tutorer, undervisere og vejledere glæder jeg mig til at byde de nye studerende velkommen. Vi ser frem til at lære årgang 2017 at kende, siger prodekan Carsten Selch Jensen.

Generelt har KU haft et lidt lavere optag end i 2016, mens lidt flere dog har fået opfyldt deres førsteprioritetsønske. Se KU’s statistik for 2017-optaget her.

 Muligt at søge ledige pladser

Teologi har ledige pladser, som kan søges frem til 8. august kl. 12. Læs mere om teologi her.

Introdagene begynder for de nye bachelorstuderende den 30. august. Læs mere om studiestart på teologi.

Den Koordinerede Tilmeldings hovedtal for alle landets videregående uddannelser findes på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.