12. maj 2021

Ph.d.-stipendiat modtager EliteForsk Rejsestipendium

PRISMODTAGER

Ph.d.-studerende Esben Korsgaard Rasmussen har netop modtaget et af de eftertragtede EliteForsk Rejsestipendier på 200.000 kroner, som uddeles til nogle af Danmarks mest talentfulde ph.d.-studerende. I sit ph.d.-projekt undersøger Esben Korsgaard Rasmussen forbindelsen mellem begrebet om den moderne stat og forståelsen af historien hos den engelske filosof Thomas Hobbes

Billede af Esben Korsgaard Rasmussen

Esben Korsgaard Rasmussen er en af de 20 dygtige ph.d.-studerende, som i år modtager det eftertragtede EliteForsk Rejsestipendium på 200.000 kroner. Stipendiet uddeles til nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskerstuderende og skal bidrage til et længerevarende studieophold i udlandet ved nogle af verdens førende forskningsmiljøer.

I sit ph.d.-projekt ”Historie og politik hos Thomas Hobbes (1588-1679)” undersøger Esben Korsgaard Ramussen forbindelsen mellem begrebet om den moderne stat og forståelsen af historien hos den engelske filosof Thomas Hobbes. Fokus vil især være på den rolle, den kristne idé om historiens formål spiller for forståelsen af den moderne stats opgave og indretning. I en særlig kristen optik har historien nemlig kun betydning i forhold til den dag, hvor Kristus kommer tilbage til jorden for at dømme levende og døde. 

Med EliteForsk Rejsestipendiet får Esben Korsgaard Rasmussen nu mulighed for at tage på et længere studieophold i Paris, Cambridge og Toronto.

Læs mere om Esbens projekt her.