26. maj 2023

Elizabeth Xiao-An Li optaget i Det Unge Akademi

HÆDER

Adjunkt Elizabeth Xiao-An Li fra Det Teologiske Fakultet er netop blevet optaget i Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Fakultet
Det Unge Akademi har optaget otte nye medlemmer, som alle er fremragende, unge forskere inden for hver deres fagområde. En af dem er Elizabeth Xiao-An Li, der er ansat som adjunkt i Etik og Religionsfilosofi på Afdeling for Systematisk Teologi ved Det Teologiske Fakultet.
 
Elizabeth Li færdiggjorde sin DPhil i Teologi på University of Oxford i 2020 med en afhandling om forholdet mellem filosofi og teologi i Hans Lassen Martensens og Søren Kierkegaards tænkning. Afhandlingen ligger til grund for hendes bog-projekt, som skal belyse, hvorledes Kierkegaards syn forbinder sig til en bredere dansk religionsfilosofisk tradition, og hvordan denne foregriber nutidige fænomenologiske behandlinger af grænseområdet mellem filosofi og teologi.
 
Hendes forskning er motiveret af de begrebslige muligheder og etiske problematikker, der opstår i spændingsfeltet mellem filosofi og religion. Hendes igangværende forskningsprojekt undersøger den epistemologiske og etiske værdi af ”vanskelighed” på baggrund af Kierkegaards eksistenstænkning og Gillian Roses social filosofi.

Emner