12. januar 2024

OpenAI-bevilling til forskning i gamle hebraiske tekster

KUNSTIG INTELLIGENS

En gruppe forskere fra Afdeling for Bibelsk Eksegese ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet, har modtaget en bevilling på $2.500 i API-kreditter fra OpenAI Researcher Access Program. Bevillingen giver forskerne mulighed for at anvende den kunstige intelligens ChatGPT til forskning i gamle hebraiske tekster.

OpenAI
OpenAI er en amerikansk forskningsorganisation, der arbejder med kunstig intelligens (AI), og som bl.a. står bag den meget omtalte kunstige intelligens ChatGPT. 
 
Med bevillingen på $2.500 i API-kreditter ønsker forskerne bl.a. at anvende ChatGPT til at lave semantiske og syntaktiske sproganalyser af gamle hebraiske tekster. Forskerne er desuden interesserede i at udforske de udfordringer, som store sprogmodeller som ChatGPT står over for ift. struktur og betydning, når de analyserer gamle hebraiske tekster. I forlængelse heraf vil forskerne undersøge, hvordan de via finjustering og promt design, dvs. de instrukser og spørgsmål, der gives til den kunstige intelligens, kan håndtere disse udfordringer. 
 
De tre bevillingsmodtagere er ph.d.-studerende Lucie Perez, postdoc Martijn Naaijer og lektor Martin Gustaf Ehrensvärd fra Afdeling for Bibelsk Eksegese ved Det Teologiske Fakultet.

Emner