14. september 2012

Afrikaportal

Er du forsker, studerende, journalist, konsulent eller alment interesseret, som søger viden om afrikanske forhold? Har du brug for at komme godt i gang med at finde relevante informationsressourcer? Så kan du med fordel bruge denne nye guide.

Libguide til Afrikastudier

Her kan du følge med i den seneste udvikling i Afrika og finde en lang række udvalgte sites, som giver adgang til Afrika-specifikke informationer.  Guiden indeholder, udover betalingsressourcer, som KU-studerende og ansatte har fjernadgang til, også kvalificerede links, som er frit tilgængelige på nettet – netop for at kunne give flest mulige adgang til relevant information om Afrika.

Ressourcer udvalgt af specialister

Guiden er blevet til efter et grundigt forarbejde, hvor informationsspecialister med viden og indsigt i fagområdet har foretaget en nøje selektion af væsentlige ressourcer. Guiden giver dig adgang til en omfattende linksamling, og en beskrivelse af ressourcerne der kan hjælpe dig med at vælge, hvilke informationer, der er relevante for dig.

Indeholder mange slags kilder til information

Afrika-guiden er opdelt efter kildetype, så man nemt og hurtigt kan finde frem til den rette form for information og dermed udnytte guiden optimalt. Guiden indeholder kilder som bøger, tidsskrifter, artikler, arkiver, nyhedsportaler, statistiske informationer, geografiske kort, video, podcasts og meget mere, som belyser det afrikanske kontinent. Du kan finde frem til konkrete informationer om afrikanske organisationer og centrale centre, hvor det også er muligt at downloade frit tilgængelige publikationer.

Libguide til Afrikastudier produceres af KUBIS - Københavns Universitets Biblioteks- og Informationsservice – og er et samarbejde mellem Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek og Center for Afrikastudiers Bibliotek ved Det Teologiske Fakultet.