Stay Home: Hjemmet under coronakrisen - og bagefter

Forskningsprojektet Stay Home undersøger, hvad der under coronakrisen sker med hjemmet som et fysisk, digitaliseret, socialt og eksistentielt fundament. En tværfaglig forskergruppe fra arkitektur, familiehistorie, teknologistudier og teologi vil bruge krisen til at nå indsigter til gavn for udformningen af fremtidens hjem.

Familie i stuen beskæftiget med hjemlige sysler.
Emil Ditlev Bærentzen: Familiebillede, 1828 (Statens Museum for Kunst)

Et Carlsbergfondet Semper Ardens Forskningsprojekt.

Stay Home undersøger hjemmet som et sted, hvor arkitektonisk organisering, sociale strukturer, individuel eksistens og digitale praksisser mødes, forhandles og kolliderer. Målet er at udpege de muligheder og risici, som coronakrisen dels har afdækket, dels har skabt. Hermed vil vi opnå indsigter til gavn for udformningen af fremtidens hjem som arkitektonisk, socialt, digitalt og eksistentielt rum. Projektet forener forskere fra arkitektur, familiehistorie, teknologistudier og teologi omkring forskningsspørgsmålene: Hvordan forskydes hjemmets funktion og karakter under coronakrisen? Hvilke risici og muligheder rummer denne forskydning? Hvad er et godt hjem? Hvornår, hvordan og for hvem?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAY HOME afholder konferencen STAY HOME: New perspectives on the home d. 10.-11. november 2022 på Det Kongelige Akademi i København. Formålet med konferencen er at udveksle og diskutere nye perspektiver på hjemmet - med særligt fokus på perspektiver, der opstår under kriser og kan være til gavn for fremtidens hjem. Vi inviterer forskere til at præsentere forsknings- og designperspektiver på hjemmet som et fysisk, socialt, digitalt og eksistentielt sted i fortid, nutid og fremtid.

Læs mere om konferencen og vores Call for papers her.