Ressourcerum: Afrika nu

Afrika er et kontinent under stor forandring – ny politisk bevidsthed, økonomisk vækst, voksende befolkning og klimaforandringer. Her kan du få inspiration til at inddrage Afrika i undervisningen i de gymnasiale uddannelser i for eksempel samfundsfag, religion og historie

Hvorfor vælger så mange afrikanske unge at migrere? Hvordan påvirker kinesiske investeringer den afrikanske økonomi og selvforståelse? Og hvordan mærker Afrika arven fra kolonitid og slavehandel i dag? På siderne her finder du materiale og inspiration til at arbejde med spørgsmål som disse i gymnasieskolen og andre gymnasiale uddannelser.

Hver temaside beskriver kort problemstillinger, der kan være relevante at inddrage i undervisningen i blandt andet samfundsfag, historie, religion og geografi, og indeholder forslag til videre læsning og andet materiale, man kan bruge i undervisningen.  

Dette ressourcerum er samlet i 2017 og 2018 i forbindelse med kurset 'Afrika nu: migration, religion, klima og konflikt' for lærere på de gymnasiale uddannelser.

Rummet er lavet af Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet for at inspirere både kursets deltagere og andre nysgerrige til at inddrage Afrika og Afrikas rolle i den globale udvikling i undervisningen.

Har du spørgsmål eller forslag, er du meget velkommen til at skrive til komm@teol.ku.dk.