6. juli 2020

Nye tal: Flere vil læse teologi end tidligere

Ansøgertal

Antallet af ansøgere til teologistudiet ved Københavns Universitet er det højeste i fem år. Coronakrisen har forhindret de unge i at holde sabbatår i udlandet, men også fået flere til at reflektere over de store spørgsmål i livet, vurderer dekan Carsten Selch Jensen, som glæder sig over stigningen

Dekorativt billede
Antallet af ansøgere til teologistudiet er det højeste i fem år. Foto: Rasmus Degnbol

I år har 284 søgt ind på teologistudiet ved Københavns Universitet med begyndelse fra september. Det er en stigning på 28,5 procent i forhold til sidste år, hvor 221 søgte ind på teologistudiet. Tallene er dog stadig ubehandlede, og fordelingen mellem 1. og 2.-prioritetsansøgere er derfor endnu ukendt. 

Antallet af ansøgere til videregående uddannelser på Københavns Universitet er det højeste nogensinde. Coronakrisen har forhindret mange unge mennesker i at holde sabbatår i udlandet samt medført dårligere beskæftigelsesmuligheder, og er formentlig årsagen til, at så mange har valgt at søge ind på en videregående uddannelse i år. 

Det forholdsvis høje antal ansøgere til Det Teologiske Fakultet glæder dekan Carsten Selch Jensen: 

"Det er meget positivt, at så mange har valgt at søge ind på teologistudiet, ikke mindst på baggrund af debatten om præstemangel i den danske folkekirke," siger han. 

Carsten Selch Jensen vil ikke udelukke, at flere har valgt at søge ind på teologistudiet i år på grund af de mange eksistentielle spørgsmål, coronakrisen også har medført. 

"Coronakrisen har uden tvivl fået mange til at reflektere over, hvad en pandemi gør ved det enkelte menneske og samfundet som helhed. Teologistudiet er en uddannelse, der netop dykker ned i de store spørgsmål om livet, og som klæder de studerende på til at tænke dybere over de grundlæggende vilkår i livet," siger Carsten Selch Jensen.

Ansøgere til bacheloruddannelsen i teologi ved KU

Ansøgere
2019 221
2020 284