6. juli 2021

Lidt færre har søgt ind på teologi i år

ANSØGERTAL

Det er glædeligt, at ansøgertallet til bacheloruddannelsen i teologi er nogenlunde stabilt samtidig med, at den nye efteruddannelse i teologi begynder til september, lyder det fra dekan Carsten Selch Jensen

Dekorativt billede
Foto: Rasmus Degnbol / Københavns Universitet

275 personer har i år søgt ind på teologistudiet ved Københavns Universitet med begyndelse til september. Det er et lille fald på 3,2 procent i forhold til sidste år, hvor 284 søgte om optag på teologistudiet. Tallene er dog stadig ubehandlede, og fordelingen mellem 1. og 2.-prioritetsansøgere er endnu ukendt. 

Dekan Carsten Selch Jensen glæder sig over det nogenlunde stabile ansøgertal:

”Det er glædeligt, at ansøgertallene til teologi holder sig så forholdsvis stabile samtidig med, at der fra politisk hold er blevet åbnet for en teologisk efteruddannelse for at afhjælpe præstemanglen i nogle af landets stifter.”

Det Teologiske Fakultet har indtil videre optaget 30 studerende til den nye teologiske efteruddannelse, og oven i det kommer der nu 275 ansøgninger til bacheloruddannelsen i teologi.

”Det er særdeles glædeligt, og vi glæder os til at byde velkommen til dem, som bliver optaget på vores uddannelse,” lyder det fra dekanen.

Københavns Universitet har i år modtaget 32.271 ansøgninger til bacheloruddannelserne. Det er 1.432 færre ansøgninger end i 2020, hvilket svarer til et fald på 4,2 pct. 

Ansøgere til bacheloruddannelsen i teologi ved KU

Ansøgere
2020 284
2021 275