Mad og drikke i bibelsk litteratur
Forum for Bibelsk Eksegese 19
Redigeret af Finn Damgaard og Anne Katrine de Hemmer Gudme
Læs hele udgivelsen Mad og drikke i bibelsk litteratur, eller hent hvert enkelt bidrag ved at klikke på artiklerne nedenfor.
Indledning
- Finn Damgaard og Anne Katrine de Hemmer Gudme
Livets og dødens føde i gammeltestamentlige og nærorientalske tekster
- Ingrid Hjelm
Med Døden til bords: Gæstfrihed og kvinder i Det Gamle Testamente
- Anne Katrine de Hemmer Gudme
Livets måltid – dødens gab: Spisemetaforik i Esajas’ Bog
- Jesper Høgenhaven
Min kæreste er lige til at spise
- Sarah Kragh Dedieu
Gaza og Askalon: To vine fra det antikke Palæstina
- Carsten Weber-Nielsen
“Dermed erklærede han al slags mad for ren” (Mark 7,19): Til spørgsmålet om renhed og urenhed i Det Nye Testamente, eller: Er hedninger ‘spiselige’?
- Mogens Müller
Afgudsofferkød – betydningsløst eller betydningsfuldt, tilladt eller forbudt?
- Geert Hallbäck
Mad og drikke i Joh 6: Hvad er åndelig føde for noget?
- Troels Engberg-Pedersen
At spise eller ikke at spise... Et semiotisk blik på spørgsmålet om sakramenterne i Joh 6
- Gitte Buch-Hansen og Mia Mohr
Peter og den tomme mave: Joh 21 og synoptisk fisker-polemik
- Finn Damgaard
Melkisedeks mad og vin: Gastronomiske genskrivninger i præstekongens litterære efterliv
- Kasper Dalgaard
”Behandl dig selv med honning”: En bid af apokalypsen i Josef og Asenat
- Kristian Mejrup og Matthias Bjerring Nielsen
Den oplysende frugt: Om at spise og drikke i gnostisk-kristen litteratur
- Tilde Bak Halvgaard
”Smag nu!” (K 80:24): Om tantaluskvaler og smagens smertefulde metaforik i Koranen
- Thomas Hoffmann
Bibelen og det alimentære kulturmøde i Grønland
- Flemming A.J. Nielsen