Mad og drikke i bibelsk litteratur

Forum for Bibelsk Eksegese 19

Billede af bogen

Redigeret af Finn Damgaard og Anne Katrine de Hemmer Gudme


Læs hele udgivelsen Mad og drikke i bibelsk litteratur, eller hent hvert enkelt bidrag ved at klikke på artiklerne nedenfor.

Indledning

- Finn Damgaard og Anne Katrine de Hemmer Gudme

Livets og dødens føde i gammeltestamentlige og nærorientalske tekster

- Ingrid Hjelm

Med Døden til bords: Gæstfrihed og kvinder i Det Gamle Testamente

- Anne Katrine de Hemmer Gudme

Livets måltid –  dødens gab: Spisemetaforik i Esajas’ Bog

- Jesper Høgenhaven

Min kæreste er lige til at spise

- Sarah Kragh Dedieu

Gaza og Askalon: To vine fra det antikke Palæstina

- Carsten Weber-Nielsen

“Dermed erklærede han al slags mad for ren” (Mark 7,19): Til spørgsmålet om renhed og urenhed i Det Nye Testamente, eller: Er hedninger ‘spiselige’?

- Mogens Müller

Afgudsofferkød – betydningsløst eller betydningsfuldt, tilladt eller forbudt?

- Geert Hallbäck

Mad og drikke i Joh 6: Hvad er åndelig føde for noget?

- Troels Engberg-Pedersen

At spise eller ikke at spise... Et semiotisk blik på spørgsmålet om sakramenterne i Joh 6

- Gitte Buch-Hansen og Mia Mohr

Peter og den tomme mave: Joh 21 og synoptisk fisker-polemik

- Finn Damgaard

Melkisedeks mad og vin: Gastronomiske genskrivninger i præstekongens litterære efterliv

- Kasper Dalgaard

”Behandl dig selv med honning”: En bid af apokalypsen i Josef og Asenat  

- Kristian Mejrup og Matthias Bjerring Nielsen

Den oplysende frugt: Om at spise og drikke i gnostisk-kristen litteratur

- Tilde Bak Halvgaard

”Smag nu!” (K 80:24): Om tantaluskvaler og smagens smertefulde metaforik i Koranen

- Thomas Hoffmann

Bibelen og det alimentære kulturmøde i Grønland

- Flemming A.J. Nielsen