Grundtvig Ressoucerum

Elevrum

Velkommen til Det Teologiske Fakultets elektroniske Grundtvig-ressourcerum.

Grundtvig møder vi alle vegne: I medierne, den politiske debat, religions- og værdidebatten og inden for den løbende diskussion af skole og uddannelse. De fleste kender hans salmer fra salmebogen og højskolesangbogen. Grundtvig er en del af den danske identitet, selvforståelse og kulturelle kanon. Han er en uomgængelig nøgle til forståelse af demokratiets og velfærdsstatens historie, ligesom han har præget danskernes forhold til religion og mødet med andre kulturer. 

I dette ressourcerum præsenteres 8 forskellige aspekter af Grundtvigs virke og forfatterskab:
Politikeren Grundtvig, Romantikeren Grundtvig, Oplyseren Grundtvig, Menneskekenderen Grundtvig, Frihedskæmperen Grundtvig, Digteren Grundtvig, Landsfaderen Grundtvig og Fortælleren Grundtvig.

Via højreboksene på siden finder du 8 forskellige temarum. Hvert temarum indeholder en kort præsentation af temaet samt en introduktionsfilm, tekstuddrag og tilhørende arbejdsspørgsmål,  forslag til tværfaglige projekter med relation til temaet. Endelig findes der forslag til uddybende litteratur og links til hjemmesider, hvor du kan læse mere om temaet.