Film, 'food' og foredrag: Habemus Papam - har vi en pave?

Film: Habemus PapamFilmfremvisning: Habemus Papam
Food (Buffet)
Foredrag v. lektor emeritus i dogmatik og økumenisk teologi, Peder Nørgaard-Højen
Entré: 25 kr

Den italienske filminstruktør Nanni Morettis anmelderroste lille komedie HABEMUS PAPAM fra 2011 kom til at foregribe begivenhedernes gang, da den virkelige pave – Benedikt XVI – valgte at træde tilbage. I filmen fortvivler kardinalerne, da den valgte pave ikke mener at kunne bære embedet.

Vi har denne aften bedt PEDER NØRGAARD-HØJEN, som stadig er landets ledende teolog inden for økumenien, og som har et særlig kendskab til forholdene i den katolske kirke, om at komme og besvare de spørgsmål, som filmen rejser. Hvad gør det ved paveinstitutionen, at Guds repræsentant på jord trækker sig fra embedet? Vi vil også gerne vide lidt om, hvem den nye pave er; hvor den katolske kirke aktuelt bevæger sig hen; og hvad det er, som i dag skiller den protestantiske og den katolske kirke.

Aftenens arrangement indledes med, at vi ser filmen Habemus Papam (bemærk vi starter kl. 17.00). Derefter bliver der EN BUFFET MED LIDT LET MAD OG ET GLAS VIN, hvorefter Nørgaard-Højen vil kommentere filmen og lægge op til aftenens debat. Arrangementet, som er et samarbejde mellem Teologisk Forening og Teologisk Filmklub, er vores velkomst til de nye studerende.