Jubilæumsseminar i anledning af 40 året for Peter Kemps disputats

I efteråret 2013 er det 40 år siden, Peter Kemp forsvarede sin stort anlagte teologisk-filosofiske doktorafhandling, Theorie de l’engagement I-II. Opponenter ved forsvarshandlingen var blandt andre Paul Ricoeur og Michel de Certeau, og dagen efter var forsvaret forsidestof i Politiken. På trods af den megen opmærksomhed og generelle opfattelse af, at Kemp med sit værk indvarslede en helt ny kurs for teologien herhjemme, blev det ikke til meget med Kemps teologiske karriere og værkets virkningshistorie.

Nu, 40 år efter, bliver dagen markeret med et jubilæumsseminar på Det Teologiske Fakultet. Hensigten med seminaret er at undersøge, hvorvidt særligt afhandlingens anden del (Engagementets poetik, Vinten 1974) fortsat er aktuel og relevant for den teologiske og religionsfilosofiske tænkning. Fokus for seminaret er med andre ord afhandlingens nutidige relevans eller mangel på samme.

Forlaget Anis genudgiver nu bind to med fodnoter og en fyldig indledning af Peter Kemp. Der er blandt andet derfor god grund til at efterspørge bogens aktualitet.